Boala sufletului…

Nu cred ca exista persoana care sa nu fi trecut macar o data printr-o stare de spirit lipsita de: dorinta de viata, pierderea interesului, lipsa sperantei, tristete, descurajare, toate acestea duc la o boala sufleteasca, o stare depresiva. Depresia, care este cunoscuta si sub numele de boala secolului, este o tulburare a starii afective sau sentimentale care duce la aparitia unei stari de tristete interioara, de pierdere a sperantei  si o puternica stare de descurajare  sufleteasca pentru o perioada de timp scurta sau lunga dupa caz. Depresia reprezinta una dintre cele mai frecvente boli a timpurilor noastre,  criza economica care a zguduit planeta  si binenteles situatia financiara  generata de aceasta criza  s-a comportat exact ca un virus depresiv extrem de contagios si a facut multe victime in randul trogloditilor  si nu numai,  deoarece aproximativ 15% dintre cei care se prezinta la medic sunt considerati depresivi. Cuvantul depresie vine de la latinescul „depressio” care se poate traduce prin coborare, afundare, cadere.
Dar…tristetea, deprimarea, descurajarea, apar atunci cand omul nu accepta viata asa cum este ea, cu bune cu rele, deoarece putina durere acum inseamna mai putina durere mai tarziu, spune o lege nescrisa, dar viseaza la ce nu are si probabil nu poate avea niciodata si pune mare pret pe lucrurile materiale care considera el ca sunt sursa fericirii. Daca fiecare ar intelege ca  lumea asta este o mare de pacate in care raul nu se opreste pur si simplu la usa ta  si ca fericirea depinde de noi si vine din lucruri simple, in variante complexe si pe intelesul tuturor, acel procent de 15% ar fi cu siguranta mai mic.

Zambeste…..este mult mai simplu….

P.S. Pentru a zambi ai nevoie de 17 muschi…pentru a te incrunta folosesti 43….

12 comentarii la „Boala sufletului…

  1. Unora nu le este dat să fie copaci, să se înrădăcineze într-un altul…pe alţii îi desţelenim noi; le smulgem rădăcinile şi o facem cu pământ cu tot.
    Am văzut că mi-ai citit o poveste, cea în dreptul căreia ai lăsat semn. Acolo , în acea poveste, este totul.
    Într-un fel, suntem copaci. Şi înainte de a fi drumuri spre înafară, suntem călătorii pe dinăuntru.

  2. 15% dintre cei care se duc la medic…Stim cu totii cat de multi oameni nu se duc la medic (din diverse motive, care nu conteaza acum). Depresia e mult mai des intalnite decat se crede/stie etc. 🙂
    E atat de usor sa spui cuiva sa zambeasca. Mai ales unui om care nu mai gaseste bucuria de a mai zambi si a se bucura in nimic/nimeni.
    P.S.: Crezi ca-i pasa vreunui depresiv de asta : „Pentru a zambi ai nevoie de 17 muschi…pentru a te incrunta folosesti 43…” ? 🙂

Lasă un comentariu